Nieuws

10-05-2022 Dr. Stefan Clockaerts vervoegt de groep

 
Vanaf 1 juni 2022 start Dr. Stefan Clockaerts in de Ortho – Clinic te Lier als voet en enkelchirurg. Hij studeerde in 2015 af als specialist in orthopedische chirurgie en traumatologie. Naast zijn assistentschap in verschillende Vlaamse ziekenhuizen, volgde hij stage aan het University College Hospital of London. Nadien volgde hij voet- en enkel-fellowships in AZ Monica (Antwerpen), de St. Maartenskliniek (Nijmegen) en het Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (Lausanne). Hij werkte de voorbije jaren als voet en enkelchirurg in AZ Groeninge Kortrijk, AZ Sint Maarten Mechelen en UZ Leuven. 
 
Tijdens zijn opleiding behaalde hij een doctoraatstitel op basis van onderzoek in het Erasmus MC (Rotterdam) rond artrose. Hij werkt nu verder aan een onderzoekslijn omtrent artrose van de enkel. Dit gebeurt in samenwerking met het Skeletal Biology and Engineering Research Center van de KU Leuven.
Sinds 2019 is hij voorzitter van de Orthopedie- en Traumavereniging ‘OTC Belgium’. Hij is bestuurslid van de Belgische Vereniging voor Voet- en Enkelchirurgie en reviewer voor het toonaangevende Europese tijdschrift Journal Foot and Ankle Surgery. 

14-02-2020 Nieuwe sportarts Dr Maarten Couturier

Dr Maarten Couturier versterkt als sportarts de Sports-clinic vanaf 1/3/2020.


13-09-2018 symposium orthopedie 13 oktober 2018

Op zaterdag 13 oktober organiseert de dienst orthopedie hun 6e symposium met als onderwerp: 'Fast track chirurgie: voordeel voor patiënt, verzorgenden en samenleving.' Het belooft een boeiend en gevarieerd programma te worden met sprekers uit de diensten orthopedie, anesthesie en fysische geneeskunde. Voordrachten zullen afgewisseld worden met live surgery video's.

 


01-04-2018 Pensioen Dr. Nelen

Op 1 april 2018 ging Dr. Guy Nelen met pensioen. Hij heeft zich in onze dienst ontplooid als een gedreven arts, uitstekend chirurg en goede clinicus.

Voor hem stond de patiënt steeds voorop en zijn inzet en empathie werd door alle patiënten geprezen.

Wij danken hem voor de jarenlange aangename en collegiale samenwerking.

De patiënten met schouder- en knieproblemen zullen verder behandeld worden door Dr. F. Verheyden, Dr. R. Jacobs en Dr. S. Heylen.

 

Dr. G. Nelen hernam gedeeltelijk zijn orthopedische activiteit in de Ortho-Clinic op dinsdagvoormiddag. Voor ingrepen die bij zijn patiënten noodzakelijk zijn werkt hij samen met de collega's van de Ortho-Clinic. 

 


18-03-2018 Dag van de zorg 2018

De dienst orthopedie Lier werkte volop mee aan de Dag van de Zorg die op 18 maart 2018 werd georganiseerd in het H. Hart ziekenhuis

 

Klik hier om de video te zien van dit event.

 

 


01-01-2017 start Dr. Steven Heylen

Op 1 januari 2017 is Dr. Heylen begonnen als orthopedisch chirurg in onze dienst.

Hij volgde zijn opleiding als arts en orthopedisch chirurg via hat UZA en deed nadien nog een fellowship in knie- en schouderchirurgie in Monica Deurne en in Parijs, Lyon, Catholica, Heidelberg en Regensburg.

We wensen hem veel succes!


22-10-2016 symposium orthopedie

Op zaterdag 22 oktober 2016 organiseerde onze dienst een symposium over traumatologie. Het was een enorm succes, de aula was volledig volzet. De verschillende voordrachten werden door de aanwezigen zeer gewaardeerd, zeker de voordracht van gastspreker Prof. Dr. P. Broos.


01-05-2015 Raadpleging Dr. Myncke in Mechelen

Vanaf 1 mei 2015 biedt Dr. Myncke ook raadpleging aan in Mechelen.

Adres: Schuttersvest 57, 2800 Mechelen. 

Afspraak kan u maken via het secretariaat.


01-05-2015 Afspraken online

Vanaf 1 mei 2015 kan u online een afspraak maken bij één van de orthopedisch chirurgen van de Ortho-Clinic.

U kan dit doen via onze website.


12-10-2014 symposium 2014: beeldvorming van orthopedische pathologie was een groot succes

Op zaterdag 11 oktober 2014 organiseerde Orthopedie Lier haar tweejaarlijks congres voor huisartsen en kinesitherapeuten.

Met meer dan 200 deelnemers zat het auditorium vol.

De presentaties kan u terug vinden via "presentaties".


02-02-2014 Ortho-clinic breidt uit

Vanaf februari zal Dr. A Schuerwegh raadpleging doen in de ortho-clinic. Zij is reumatologe en vult daarmee de ander disciplines perfect aan.

Verder werd de afgelopen maanden het team versterkt met Dr. R. Nuyts (neurochirurgie) en Dr. J. De Bondt (sport-cardiologie).


07-03-2013 Volledig digitale operatiezalen

In februari en maart 2013 werden onze 2 operatiezalen in het H.Hartziekenhuis in Lier volledig gedigitaliseerd. Hierdoor kunnen we patiënten met de meest moderne technieken behandelen. Op vraag van de patiënt kunnen we zelfs beelden van de kijkoperatie op een USB-stick van de patiënt plaatsen.


10-02-2013 Sports-clinic gestart

Sinds begin februari 2013 is de sports-clinic actief. De sports-clinic bestaat uit erkende sportartsen, cardiologen en orthopedisten en orthopedisch techniekers. Patiënten en sporters kunnen er terecht voor sport-medische keuring, sporttesten, fiets- en loopproef met bepalen van maximale hartslag en VO2-max, opstellen sportschema's, ...

Men kan er ook terecht voor loop-en fietstesten met steunzolen.

Afspraken kunnen gemaakt worden via het secretariaat van de ortho-clinic.


14-10-2012 Symposium 13 oktober 2012: groot succes

Tijdens ons tweejaarlijks symposium, werd dit jaar de behandeling  van peesletsels belicht.

Er waren meer dan 260 huisartsen en kinesisten onder de deelnemers.


19-06-2012 Europees diploma in hand chirurgie

Naar aanleiding van het europees hand congres in Antwerpen, werd ook het examen van de "European Board of Hand Surgery" georganiseerd.

Dr. G. Vandeputte en Dr. R. Jacobs namen deel aan dit internationaal examen, ze slaagden en behaalden zo het "European Diploma in Hand Surgery".

Het examen duurde 2 dagen, met 300 meerkeuze-vragen en 2 keer 45 minuten mondeling examen telkens bij 2 internationaal gerenomeerde hand chirurgen.


02-05-2012 Dr. N. Van Opstal vervoegt de groep

Vanaf heden nemen wij Dr. Nick Van Opstal op in de associatie orthopedie Lier. Hij volbracht zijn opleiding tot orthopedische chirurg aan de KUL en was 2 jaar assistent in Lier. Hij legt zich toe op heup- en voetproblemen.


01-05-2012 Dr. Jacobs in SOMEDI

 

De raadpleging in Aarschot wordt vanaf 1 mei gestopt. Dr. Jacobs zal vanaf dan raadpleging doen in SOMEDI, Heist-op-den-Berg.


31-03-2012 Dr. De Langh met pensioen

Dr. Rik De Langh gaat met pensioen. Jarenlang was hij een begrip in de heupprothese chirurgie. We danken hem voor de goede samenwerking en wensen hem alle geluk.


01-02-2012 Hand Unit

In de Ortho-Clinic wordt een hand-unit opgericht. Deze zal vanaf februari 2012 van start gaan. In de hand-unit worden patiënten multidisciplinair behandeld door een handchirurg, handtherapeute, en een bandagist/orthesist. Op deze manier wordt handletsels in een totaalconcept behandeld.


30-11-2011 afdeling kniechirurgie is "learning center"

Onze afdeling kniechirurgie is een "Smith&Nephew° learning center" omwille van zijn inzet op gebied van internationale teaching over basistechnieken en nieuwe evoluties in totale knieprothese chirurgie. Dit betekent dat er regelmatig nationale en internationale orthopedisten onze dienst komen bezoeken om nieuwe technieken in knieprothese chirurgie te leren.


01-11-2011 Verhuis naar de nieuwbouw

Vanaf 14/11/2011 wordt de raadpleging terug op de Antwerpsesteenweg gedaan. De nieuwbouw werd afgewerkt in 10 maanden. In het nieuwe gebouw (Ortho-Clinic) brengen we alle specialisten samen rond aandoeningen van spieren, gewrichten en bewegingsstelsel. Een openingsreceptie voor professionele zorgverleners vindt plaats op vrijdag 2/12/201, doorlopen tussen 14u en 20u.


06-02-2011 nieuwe techniek kniechirurgie

 

Onze afdeling kniechirurgie bestudeert momenteel de eventuele voor en nadelen van de nieuwe techniek met op maat gemaakte cutting blocks voor totale knie (Patient matched instruments). Patient matched instruments worden bij ons gebruikt sinds october 2010. De techniek kreeg nogal wat aandacht in de media zonder daarvoor altijd een wetenschappelijk onderbouwde basis te hebben. Voorlopig wordt de techniek met "klassieke" middelen gecontroleerd zodat hij minstens even goed is als de "klassieke" techniek.

 

01-03-2010 Productie Dragone doet beroep op onze dienst

Afgelopen maanden was onze dienst intensief betrokken in de behandeling en opvolging van orthopedische letsels van de atleten van de productie van Dragone (vergelijkbaar met "Cirque du soleil"). Sinds eind maart zijn ze vertrokken naar China om op te treden in een permanente akrobatische show. Onze dienst wenst hen veel succes met hun show en hun verdere carriere.